perjantai 23. syyskuuta 2011

Tällä viikolla havahduin siihen tunteeseen, miten nopeasti aika on täällä alkanut kulua. Pelottavaa, että se tapahtuu näinn pian. Olemme kohta olleet 3 viikkoa pois kotoa ja 2 viikkoa Perthissä ja Suomi tuntuu tällä hetkellä jotenkin tosi kaukaiselta. Edelleen kamppailen hieman oman ajan ja sosiaalisuuden tasapainottamisen kanssa, mutta enimmäkseen matalat fiilikset ovat ohimeneviä. Asuinkaverit ynmärtävät hyvinkin sen oman tilan tarpeen, enemmänkin ehkä hiljaisuutta ja poissaolevuutta pitää joskus selitellä näille hypersosiaalisille ja aina iloisille ausseille, mutta toisaalta hekin sen ymmärtävät aina kun saa suunsa auki ja kertoo mistä on kyse. :) Mutta noin muuten elämä hymyilee, enemmän ja enemmän löytyy semmoisia omia juttuja mistä täällä tykkää, ja huomaa ettei englannin puhuminen ja kuunteleminenkaan tunnu enää niin raskaalta. Samaten tytöt koulussa tuntuvat hyväksyneen meidät osaksi "kalustoa" kukin tavallaan, pojilla tuntuu olevan hieman rankempaa mutta kaikki ryhmänä saimme kuulla Michaelin kautta hyvää palautetta, tai siis Michael kertoi kuulleensa meistä kaikista oikein kauniita sanoja. Erityisesti oma-aloitteisuutta täällä tarvitaan, ja sitä löytyy. Itse en kuitenkaan aseta itselleni kovia paineita koska olen oikeasti pääasiassa lomalla enkä halua viedä oikeiden opiskelijoiden tilaa, tuntuu vaan hyvältä näin alkuun saada tehdä jotain ja tutustua hieman ihmisiin. Olen kuitenkin hieman jo pallotellut ajatusta, että ottaisin sitten ihan oikeaa lomaa parisen viikkoa ennen lähtöä kun täällä on jo kunnon kesä ja mulla olisi tekemistäkin kun tunnen paikat paremmin ja tiedän mihin mennä. Mutta katsotaan nyt kuinka uupuneeksi sitä itsensä tuntee marraskuussa vai tunteeko ollenkaan. :)

Tämä viikko meni töiden lisäksi lähinnä hengaillessa ja arkiasioissa. Tänään (perjantaina siis!) kävimme kuitenkin Jaakon kanssa Perthissä kiertelemässä. Kävimme myös Western Australian museumissa mutta harmiksemme emme päässeet tutustumaan tänään aboriginaaliosastoon joka meitä erityisesti kiinnostaa. No, koska museon pääsymaksu toimi lahjoitus/omatuntopohjalla, eipä ole iso juttu käydä siellä uudestaan. Huomisellekin on luvassa ohjelmaa, Adam ja Claudette vievät meidät Caversham parkiin jossa pääsee näkemään ja silittelemään kenguruita, koaloja sun muita söpöläisiä. :) Illalla on vielä luvassa menoa kun  Andrew ja Caleb vievät meidät kantapaikkaansa hieman tanssimaan ja drinksuilemaan. Can't wait! Todennäköisesti sunnuntai kuluu sitten jumalanpalveluksen jälkeen hyyyyvin leppoisasti. :D

Ensi viikon jälkeen onkin sitten luvassa jo 2 viikon lomamme! Ekan viikon vietämme täällä ja autamme sekä catalyst schoolin poikien kampuksen muutossa että mahdollisesti edessä olevan LYWA:n (Lutheran Youth of Western Australia) -tapahtuman järjestelyssä. Tapahtuman jälkeen 9-17.10 teemme autoilureissun länsi-australian pohjoisrannikkoa pitkin, mutta siitä kirjoittelen hieman lisää ehkä myöhemmin kunhan suunnitelmat ovat täysin selvät.

Nyt alkaa kello näyttää sellaisia lukemia, että peti kutsuu jotta selviän huomisesta! Meillä pyyhkii siis täällä oikein kivasti, miten teillä siellä Suomessa? :)

1 kommentti:

  1. Mites meillä Suomessa..harmaata ja sateista ;). Vähän sattuu sydämestä lukea tämmöistä tekstiä kun syysväsymys on päällä :P.

    VastaaPoista